• #

  PREGA Kerekasztal az AGROmashEXPO-n!

  Az adatgyűjtés, adatelemzés és összefüggés-vizsgálat voltak a kulcsszavak az Agroinform.hu által szervezett PREGA Kerekasztalon. Az AGROmashEXPO-n megrendezett eseményen az is elhangzott, hogy nagyon sok adat kell még ahhoz, hogy például a differenciált tőszámvetés igazán megvalósuljon.

  Bővebben
 • #

  Sajtóközlemény

  Együttműködési megállapodást írt alá a Portfolio Agrárszektor Konferencián a Takarék Csoport képviseletében Szabó Levente, a Takarékbank vezérigazgató-helyettese és Hollósi Dávid, a Takarék Agrár Igazgatóság vezetője Maróti Miklóssal, az AgroVIR Kft. ügyvezetőjével. Az együttműködés keretében a megújuló takarékszövetkezeti szektor az agrárium digitális fejlesztésével erősíti tovább pozícióit.

  Bővebben
 • #

  Vetni, aratni, digitalizálni: Már a szántóföldön is az informatika az úr

  Ahogy ma már szinte minden második ember kezében okostelefon van, olyan nyilvánvaló a digitalizáció szélsebes terjedése a mezőgazdaságban is. Ezt a gyors fejlődést felismerve indult el, és fejlesztette ki szoftverét 2009-ben a tatai székhelyű AgroVIR Kft. Mostanra egyre több gazdálkodó építette be mindennapjaiba az AgroVIR rendszerét. A gazdák igényeihez igazodva a cég is folyamatosan fejleszti szoftverét, hogy ne csak a szántóföldi növénytermesztésben, de a szőlészet-borászatban és az állattenyésztési ágazatban is használni lehessen. Fischl Balázst, az AgroVIR értékesítési vezetőjét kérdeztük arról, mennyire nyitottak a gazdálkodók a digitalizációra, milyen fejlesztéseket tervez a cég, illetve arról, mit is jelenet pontosan a Farming 4.0.

  Bővebben
 • #

  World Export Development Forum (WEDF)

  Budapesten került sor a Nemzetközi Kereskedelmi Központ (ITC) által megrendezett 17. WEDF konferenciára, október 25 - 26.-a között, a Budapest Kongresszusi Központban. A konferencia fő fókusza a kereskedelemben rejlő kompetitív előnyök megismertetése, első sorban a befektető és támogató intézményeknek, döntéshozóknak illetve üzleti vezetőknek. Az esemény továbbá lehetőséget teremtett a gazdasági szereplőknek a kapcsolati háló bővítésére, illetve potenciális partnerek megtalálására.

  Bővebben
 • #

  A Skynet átveszi az uralmat a mezőgazdaság felett

  A Századvég Gazdaságkutató Zrt. konferenciasorozatának újabb állomásán jártunk, amelyet a témára való tekintettel kivételesen a Tokaj-Hegyaljához tartozó Tállyán rendeztek meg. A konferencián kiderült, hogy milyen eszközökkel igyekszik segíteni a kormányzat a gazdáknak, milyen finanszírozási lehetőségek vannak, és az is, hogy a Skynet hamarosan átveszi az uralmat a búzatáblák fölött.

  Bővebben
 • #

  A misztikumtól az atomfizikáig

  A hazai gazdaságokban egyre gyakoribb az agrárinformatika alkalmazása. A piacvezető AgroVIR Kft. ügyvezető igazgatójától, Maróti Miklóstól származik a gondolat, hogy a mezőgazdaság eljutott a misztikumtól az atomfizikáig. De hogy miképpen, arról az AgroVIR három kiváló kollégájával, Fischl Balázzsal, Gorotyák Igorral és Okner Péterrel beszélgettünk.

  Bővebben
 • #

  A gazdálkodók még nem látják, milyen értékesek az adataik

  Rengeteg információ keletkezik a termelői folyamatokban, de gyakorlatilag nem történik meg ezek hasznosítása. Azon dolgozunk, hogy ezekkel az adatokkal döntési lehetőséget teremtsünk, automatikus figyelmeztetéseket generáljunk – mondta Maróti Miklós, az AgroVIR Kft. ügyvezetője az agrotrend.hu-nak.

  Bővebben
 • #

  PREGA konferencia

  A III. PREGA Konferencián és Kiállításon Maróti Miklós az AgroVIR Kft. ügyvezetője előadásában a gazdaságok egyszerű, gyors, és hatékony kezeléséhez mutatott be egy egészen új megoldást. A VisibleFarm egy teljes gazdaságot átfogó vezetői rendszer, mely négy innovatív, megbízható megoldást egyesít, úgymint az iGazda adatkoncentráló és térképi megjelenítője az iMező, a Ro-Sys LogBox ISOBUS és CAN buszos terepi adatgyűjtője és az AgroSense Termesztés felügyelő rendszere, meteorológia eszközei.

 • #

  Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda napok

  2017-ben sem maradhattunk távol, az idén három napos 24. alkalommal megrendezett Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda napokról. Mára már csak az állattenyésztés fővárosaként emlegetett Hódmezővásárhelyen rendezik az egyik legrangosabb mezőgazdasági rendezvényt az országban.

 • #

  AXIÁL Kft. továbbképzési tanfolyam Hajdúszoboszló

 • Az Év Agrárembere Kitüntető Díj

  Büszkék vagyunk, hogy az Év Agrárembere Kitüntető Díj rendezvényen az AgroVIR Kft. alapítóját, ügyvezetőjét Maróti Miklóst választották meg 2016-ban az Agrárinnováció kategória győztesének.
  Köszönjük ügyfeleinknek az ötleteket, támogatást, közös munkát az elmúlt években, illetve mindenkinek, akik szavazatukkal, jelölésével segítették.

 • #

  Újabb magyar sikersztori: tatai garázsból az óriásvállalatok világába

  Képtelenségnek hangzik, de 2017-ben mindennaposnak számít, hogy a borászatoknak fogalmuk sincs, miből tevődik össze egy üveg bor ára, a gazdák nem tudják, hogy a tehenük mennyi profitot hoz, figyelmetlen traktorosok pedig rossz táblát permeteznek, óriási károkat okozva.

  Bővebben